Badkamers en badkamermeubelen door de jaren heen

Net als andere kamers in een huis, is de badkamer in de loop der jaren flink veranderd. Van de oude badkamer, inclusief simpele ‘kastdouche’ (over dat begrip later in deze blog meer) en een klein wasbakje, tot badkamers met mooie ligbaden, soms voorzien met bubbels, en luxueuze andere badkamermeubels. Ik, van chyval.nl, wijd mijn blog van vandaag aan de veranderende badkamer in de laatste jaren.

Traditionele badkamer

De traditionele badkamer. Dat is de badkamer die ik direct voor me zie als ik denk aan hoe de badkamer van mijn opa en oma er uit zag. Eigenlijk was het niet meer dan het volgende: een deur, die je opende, om vervolgens een minieme badkamer aan te treffen. Aan het einde van de ruimte zat een kleine douche, met een gordijn er voor. Voor die douche vond je nog wel een kleine wasbak, waardoor je wel je tanden kon poetsen en gezicht kon wassen. Maar meer dan dat was het eigenlijk niet. Je kon het eigenlijk zien als een soort kastdouche.

Niet representatief

Inmiddels weet ik dat de kleine badkamer van mijn opa en oma niet representatief was. Mensen die in dezelfde tijd leefden, beschikten vaak over grotere ruimtes waar zij hun badkamer in gebouwd hadden. Weliswaar een grotere ruimte, maar wel met dezelfde meubelen. Een standaard douchecabine, van een kleine meter bij een kleine meter. Voor zo’n douchecabine hing in de meeste gevallen ook weer het bekende bloemetjesgordijn. Ook in die badkamers was uiteraard altijd ruimte voor een aparte wasbak.

Badkamers van tegenwoordig

Hoe anders is het vandaag de dag? Een badkamer kan niet modern genoeg zijn. Strakke tegels en dito badkamermeubelen sieren menig badkamer in ons land. Wat te denken van de mooie, luxueuze baden die te vinden zijn in sommige badkamers. Sommige mensen hebben zelfs de beschikking over een waar bubbelbad in hun badkamer. Om een indruk te krijgen van de huidige badkamermeubels verwijs ik je naar een webshop als http://sanitairkamer.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...