Boomziekten op tijd genezen

Bomen vormen een belangrijk onderdeel van de natuur. Ze zorgen voor zuurstof, bieden een plaats aan de dieren die erin willen verblijven maar geven de omgeving ook een beter uiterlijk. Zoveel mogelijk bomen is daarom erg belangrijk.

 

Boomziekten opsporen en genezen

Bomen kunnen echter ook bepaalde ziektes of aandoeningen krijgen en wanneer er dan niet op tijd wordt ingegrepen kan dit het einde van de boom betekenen. Daarom kan BTL Bomendienst ook ingrijpen als zich bepaalde boomziekten voordoen. Ze proberen deze te bestrijden en de zieke boom weer beter te maken zodat deze kan blijven staan.

 

Diverse soorten boomziekten

Er zijn diverse bekende boomziekten die regelmatig voorkomen. Hierbij kun je onder andere denken aan de volgende ziekten: iepziekte, essentaksterfte en kastanjebloedingsziekte. Daarnaast doen ze ook aan de bestrijding van ongedierte zoals luizen, eikenprocessierupsen, eikenspintkevers enzovoort. Voor meer informatie over deze boomziekten raadpleeg je het beste even de website en kun je ook meteen lezen wat voor maatregelen en oplossingen ze ervoor hebben.

 

Altijd zoeken naar de juiste oplossing

Voor ieder probleem of ziekte is wel een oplossing te vinden en BTL Bomendienst werkt dan ook uitsluitend met specialisten. Als je denkt dat er iets niet goed is met bepaalde bomen of dat er een soort insect in zit dat de boom kan bedreigen wordt er een onderzoek gedaan en krijg je een advies op maat. Hierin staat om wat voor aandoening het gaat en ook wat er aan gedaan kan worden. Op die manier krijg je niet alleen advies maar kan er ook voor je geregeld worden dat de bestrijding of genezing in gang gezet wordt. Mocht het niet duidelijk zijn waar het om gaat dan wordt er ook altijd verder gezocht en worden er extra specialisten ingeschakeld om het probleem op te lossen.

Dit vind je misschien ook leuk...