Deurkrukken maken deuren

deurkrukkenVan alle nationaliteiten op onze aardbol, zijn Nederlanders de mensen die misschien wel de meeste tijd besteden aan het inrichten en ontwerpen van het eigen huis. Ik, van Chyval, kijk daar altijd met een kritisch oog naar. Door verschillende onderwerpen in het huisontwerpen te bespreken. Vandaag besteed ik aandacht aan deurkrukken. Deurkrukken spelen een belangrijkere rol dan menigeen denkt. Sterker nog: deurkrukken maken de deur.

Deurkrukken

Voor mensen die geen idee hebben waar ik het over heb, zal ik even kort toelichten wat deurkrukken precies zijn (ook al weten de meeste mensen wel wat deurkrukken precies zijn). Met een deurkruk open je een deur. Een paar keer per dag geef je een deurkruk dus wel ‘een hand’. Bijvoorbeeld als je naar het toilet gaat en de deur moet openen. Of op het moment dat je thuiskomt en de voordeur opent. Ook alle andere deuren moeten met deurkrukken geopend worden.

Verschillende merken

Net als met alle andere producten, zijn er verschillende merken op te noemen op het gebied van deurkrukken. En net als met andere producten is het zo dat er een marktleider is als we het hebben over deurkrukken. In de komende alinea’s wil ik eens kijken naar wat verschillende merken. Tussen deze merken zie je namelijk duidelijk verschillen. Die verschillen zitten ‘m vooral in het ontwerp van de deurkrukken.

Deurkrukken van Janko’s of Piet Boon

Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar de merken Janko’s en Piet Boon. Dat laatste merk heeft binnen het assortiment aan deurkrukken weer verschillende lijnen. Bijvoorbeeld de deurkrukken uit de ONE lijn. Deze deurkrukken zijn modern en zullen niet misstaan in een huis dat modern is ingericht (met moderne meubelen en kunst). Janko’s beschikt ook over een aantal lijnen. Kenners zullen deurkrukken van dit merk direct herkennen. De deurkrukken van Janko’s hebben namelijk een eigentijdse uitstraling.

Dit vind je misschien ook leuk...