Een eigen zwembad: een droom die uitkomt

Een eigen zwembad in de tuin of in je woning. Het is een droom van velen. Want zeg nou zelf, hoe fijn zou het zijn als je iedere dag even wat baantjes kan pakken? Of tijdens een warme zomerdag kan ontspannen aan het zwembad? Veel mensen met die droom denken dat een privé zwembad alleen is weggelegd voor de ‘rich and famous’. Maar gelukkig is tegenwoordig niets minder waar. Er zijn zwembaden voor ieder budget!

Zwembad2

Bedenk vooraf goed wat je met het zwembad wilt doen

Een eigen zwembad, dat schaf je niet zomaar even aan. Ondanks dat er oplossingen zijn voor ieder budget en iedere wens, blijft het natuurlijk een investering. Daarom is het slim om van tevoren goed na te denken over het gebruik van je zwembad. Wil je er dagelijks baantjes in trekken of is het meer een speelbad voor de kinderen? En moet het een verwarmd zwembad zijn die je het hele jaar kan gebruiken? Of alleen in de zomer.

Of je nu een riante tuin hebt, of een kleine ruimte in huis: zwembaden zijn er in alle soorten en maten. Je kan hem kant en klaar aanschaffen, bijvoorbeeld van polyester. Maar er zijn ook talloze mogelijkheden voor een privézwembad op maat. Speciaal voor buiten zijn er ook houten zwembaden verkrijgbaar. Deze hebben een houten omheining met vaak ook een trap en gedeelte waarop je de handdoeken kwijt kan.

Voor- en nadelen van een eigen zwembad

Een groot voordeel van een eigen zwembad is uiteraard dat je wanneer het jou uitkomt gebruik kan maken van het bad, in alle privacy. Je kan er in sporten, maar ook in ontspannen. En zeker met kinderen is een zwembad een groot feest. Het nadeel van een eigen zwembad is dat je rekening moet houden met onderhoud en schoonmaken, maar ook eventuele extra kosten wanneer je het zwembad wilt laten verwarmen.

Mocht je overwegen om een zwembad aan te schaffen. Denk dan eerst goed na over de functie, locatie en je eigen wensen. Bezoek daarna een goede zwembad dealer. Daar vertellen ze je alles over de mogelijkheden, prijzen en je kan er direct voorbeelden bekijken. Wees realistisch en eerlijk over je budget, en vraag ook door naar extra kosten in bijvoorbeeld het onderhoud. Zo voorkom je extra kosten achteraf.

Dit vind je misschien ook leuk...