Geknoeid? Los het goed op!

Eerder heb ik het in een artikel gehad over hondenmanden. Een hond in huis is hartstikke leuk en gezellig, maar kan wel veel troep met zich meebrengen. Denk hierbij aan hondenharen, maar ook een natte hond die lekker op de vloer gaat liggen. Ook al heb je een mand gekocht, daar zullen ze niet altijd in gaan liggen. Als je een tapijt hebt zul je merken dat dat met een hond aardig vies kan worden. Zelf aan de slag gaan met schoonmaakmiddelen kan, maar af en toe professionele tapijten reiniging inschakelen is wel zo verstandig.

Milieuvriendelijke middelen

Bedrijven die zich richten op het reinigen van tapijten en vloerkleden werken vrijwel altijd met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Dit is wel zo prettig aangezien het in jouw huis gebruikt wordt. Je wil niet in de chemische luchten zitten natuurlijk. Wanneer je zelf aan de slag gaat met schoonmaakmiddelen moet je ook oppassen wat je gebruikt. Verschillende stoffen door elkaar gebruiken kan slecht zijn voor je gezondheid, en die van je hond natuurlijk. Daarnaast kan het verkeerd schoonmaken alleen maar slecht zijn voor je tapijt. Heb je bijvoorbeeld een vlek in je tapijt moet je dit opdeppen, en niet wrijven. Door te wrijven gaat het alleen maar meer in je tapijt zitten. Je kunt het beste dus direct een bedrijf langs laten komen met kennis van zaken en de juiste schoonmaakmiddelen.

Weg met die geur

Een natte hond ruikt al niet fris, maar zodra die op je tapijt gaat liggen en zich daar afdroogt zul je merken dat je tapijt ook niet meer zo fris ruikt. En die geur krijg je niet zomaar uit je tapijt. Je kunt van alles proberen maar je zult er achter komen dat je de juiste middelen nodig hebt en op de juiste manier de schoonmaak moet uitvoeren. Eens in de zoveel tijd je tapijt laten reinigen zorgt ervoor dat het altijd fris ruikt in huis.

Dit vind je misschien ook leuk...