Houtkachels: goedkoop en gezellig

Ik was op zoek naar een mooie houtkachel, sfeervol en aangenaam in de winter. Maar ook de avonden als het al wat frisser begint te worden is het binnen erg gezellig met een houtkachel. Ik ben op onderzoek uitgegaan en ben veel soorten en maten houtkachels tegengekomen. Persoonlijk wist ik niet dat er zoveel verschillende soorten waren. De vrijstaande en de inbouw kachels waren nog maar het begin!

Kachel ombouwen naar houtkachel

Momenteel heb ik al een kachel, maar ik wil zo graag een houtkachel. Gelukkig heb ik te horen gekregen dat de gewone openhaard omgebouwd kan worden naar een houtkachel. Hierbij wordt de kachel geplaatst waar voorheen de openhaard was. Ik weet alleen nog niet wat ik precies wil, een trend van dit moment is een liftdeur houtkachel. Het voordeel is dat deze kachels met open deur (omhoog geschoven ruit) gestookt worden. Je hebt dan gewoon het idee van een openhaard. Als je dan weg moet of je gaat naar bed dan doe je gewoon de schuif dicht. Maar ik weet nog niet precies wat het gaat worden, opties genoeg! De reden dat ik een houtkachel wil, is dat het erg besparend is!

Geld besparen met houtkachels

Dankzij de houtkachels kan er erg veel geld bespaard worden. Hoeveel dat precies is, ga ik snel ontdekken. Door me te verdiepen in de modellen houtkachels weet ik al bijna welke het gaat worden. Wanneer hij geplaatst is kan het besparen beginnen en wat zal ik genieten van die warmte in de kamer. Meer sfeer, lekker knus en aangenaam en zo wordt de sfeer in huis alleen maar nog beter!