Kapstokken van Van Esch en andere merken

Aan een kapstok zit niet zoveel geur en kleur. Dat is een quote die ik vorige week voorbij hoorde komen. Voor mij een onbegrijpelijke uitspraak, want ook kapstokken kunnen flink uit de toon vallen. Of juist iets toevoegen aan een ruimte, zoals een gangetje of een hal. Enfin, kapstokken zijn in mijn ogen dus echt wel belangrijke onderdelen in een huis. Vandaag ga ik in mijn blog op Chyval wat verder inzoomen op bekende merken in de kapstokkenwereld. Wat te denken van kapstokken van Van Esch, Trendhopper en Fonq?

Verschillende kapstokken

Net als bij elk meubelstuk, zijn er ook onder de kapstokken tal van verschillende merken te vinden. In de inleiding van deze blog kwamen er al even drie voorbij, maar er zijn er nog veel meer te vinden. Grote meubelketens, zoals de Ikea, hebben bijvoorbeeld ook eigen kapstokken. Wat maakt een kapstok nu een goede kapstok? Dat is moeilijk te zeggen. Allereerst is het natuurlijk van groot belang om te kijken naar de ruimte waar deze kapstok komt te hangen. Is de ruimte modern ingericht? Dan past een antieke kapstok waarschijnlijk wat minder goed. Andersom, als de ruimte juist een oude inrichting kent, is een moderne kapstok waarschijnlijk weer niet op zijn plaats.

Verschillende lijnen

We hebben het al even gehad over de verschillende merken op het gebied van kapstokken, maar wist jij dat er binnen die merken ook nog allerlei verschillende lijnen te onderscheiden zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kapstokken van Van Esch. Daar zijn drie a vier populaire lijnen, met allemaal hun eigen karakter. Hierdoor is de keus voor de consument nog groter dan wanneer een fabrikant of ontwerper slechts een type kapstok zou aanbieden.

Dit vind je misschien ook leuk...