Kunstplanten of echte planten

kunstplantenEen huis zonder ook maar iets van groen, of het nu een mooie plant of een bosje bloemen is, is een niet aangekleed huis. Planten en bloemen zorgen voor sfeer in een huis en ergens zorgt het voor ‘leven’. In het geval je bijvoorbeeld allergisch voor planten bent, is er een goede variant: kunstplanten. Kunstplanten zijn natuurlijk ook duurzamer, omdat deze tot in de eeuwigheid goed kunnen blijven. Logisch natuurlijk, want kunstplanten zijn vaak gemaakt van plastic. Vandaag kijk ik, in mijn blog op chyval.nl, naar kunstplanten. Is dit altijd een betere optie van echte planten of bloemen?

Plant in de vensterbank

Een vensterbank zonder een potje met een plant of bloem er in, kan zomaar eens een saaie vensterbank zijn. In veel huizen is het tegenwoordig een trend om alles strak te houden en zo min mogelijk meubelen neer te zetten. Maar een plant in een vensterbank zie je dan toch vaak in het woonkamerbeeld staan.

Een natuurplant of kunstplant

In zo’n bloemen- of plantenbak in de vensterbak kunnen natuurlijk allerlei verschillende planten of bloemen staan. Zelfs planten die niet echt zijn, zogenoemde kunstplanten. In veel gevallen zijn kunstplanten zo goed nagemaakt, dat het niet eens lijkt op een plant van plastic. Maar waarom zou je kiezen voor een kunstplant, terwijl je ook een mooie plant in het tuincentrum kunt kopen? Dat kan inderdaad met een allergie te maken hebben, maar het zit ‘m ook in het gemak. Kunstplanten kunnen natuurlijk nooit vergeten worden en als ze een week zonder water staan, is er niets te zien aan deze kunstplanten. Handig voor mensen die vergeetachtig of gemakkelijk zijn.