Leven op grote voet: een matras 160×200 kopen

 

slaapkamerNeem de titel van deze blog niet al te serieus. Het is even een knipoog naar het feit dat het steeds vaker mogelijk is om van een bepaald product een ‘XXL’ versie aan te schaffen. Of we nu kijken naar een pot pindakaas of een auto. Of dat we het hebben over een hamburger of een matras (een matras 160×200 kopen was immers nog nooit zo populair). Hoe komt het dat Nederlanders steeds vaker zulke grote producten op de kop willen tikken? Ik probeer in de komende zinnen een antwoord te geven op die vraag.

Het matrasvoorbeeld

Even terug naar het voorbeeld van het matras. Een matras 160×200 kopen gebeurt namelijk steeds vaker. Is het raar dat een matras 160×200 kopen zo populair is? Een beetje wel, omdat het eigenlijk niet altijd nodig is. Waarom zou je kiezen voor een matras met een breedte van 160 centimeter, terwijl 120 of 140 centimeter in de meeste gevallen ook al meer dan genoeg is voor in je bed? En waarom kiest men ook in andere productcategorieën steeds vaker voor ‘groot’?

Overgewaaide trend

Het is sowieso een trend die is overgewaaid uit de Verenigde Staten van Amerika. Hét land waar het heel normaal is om bijvoorbeeld een liter cola te drinken bij een hamburger van een paar ons. Aangezien wij, als Nederlanders, nogal gefocust zijn op Amerika, waait deze trend over naar ons land. Onnodig in vele gevallen, zeker als we het hebben over eten. Een hamburger van bijna een halve kilo en die beker frisdrank: waarom zouden we er in mee gaan?