Meubels nodig? Maak ze gewoon zelf!

Sinds vintage en de retrolook weer helemaal in zijn, kunnen woonontwerpers en doe het zelvers veel makkelijker hun ei kwijt met hun meubels en wooninrichting. Dit komt omdat oude meubels zonder problemen hergebruikt kunnen worden. Dit kan door ze bijvoorbeeld in een nieuw jasje te steken, maar dit hoeft zelfs niet per se.

Op dit moment zijn vooral houten meubelen met metalen details populair. Omdat je, als je een beetje handig bent, zo’n meubels ook prima zelf kan maken, heb ik in deze blog wat voorbeelden gezet ter inspiratie.

Doe het zelf meubels

doehetzelfmeubelZoals je hiernaast ziet kun je van hout een mooie kast maken. Voordat je begint aan het maken van een dergelijke kast is het wel slim om eerst te tekenen wat de afmetingen van de kast worden. Je kunt de stukken hout dan al op voorhand zagen, zodat je de kast dan in één keer in elkaar kunt zetten. Zoals je op de afbeelding ook kunt zien is dat er metalen zwenkwielen onder de kast zitten. Deze metale toevoeging zorgt voor een net wat stoerder karakter, waardoor de kast perfect past in een stoere of moderne inrichting.

doehetzelfmeubel1Op de afbeelding links zie je een metalen eettafel met een houten bovenblad. Ook hier zorgt de combinatie van metaal en hout voor een hippe en tijdloze uitstraling, waardoor hij in iedere inrichting past. Daarnaast kun je deze tafel ook zelf maken als je bijvoorbeeld kunt lassen. De doe het zelf materialen die je voor de tafel nodig hebt kun je makkelijk halen in de bouwmarkt of bij (internet)winkels die metalen of houten producten aanbieden. Vaak hebben deze winkels genoeg accessoires (zoals ook zwenkwielen) waarmee je je meubels de final touch kunt geven.

Veel klusplezier!

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...