Redenen om sloten te vervangen na een verhuizing

Nadat je net naar een nieuwe woning verhuisd bent is het aan te raden om meteen de sloten te laten vervangen door een slotenmaker. Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom dit het juiste moment is om het vervangen van sloten uit te laten voeren. Uiteraard hebben de redenen allemaal met de beveiliging van je woning te maken en het veilige gevoel tijdens het wonen wat hiermee gepaard gaat. Het is niet voor niks dat als je in een huurwoning trekt van de gemeentelijke woningstichting dat het sloten vervangen altijd standaard gebeurt. De slotenmaker deelt drie redenen om sloten te vervangen na een verhuizing.

Goede gelegenheid om sloten te upgraden

Het vervangen van sloten na een verhuizing is meteen een goede gelegenheid om de sloten van de woning weer eens te upgraden. Sloten hebben een lange levensduur maar moeten eigenlijk al voordat deze bereikt is vervangen worden. Ouderwetse modellen sloten, van een aantal jaren geleden, bieden namelijk niet meer de bescherming die zij voorheen tegen inbraken boden. Het slot heeft dan een upgrade nodig om de woning weer optimaal tegen inbrekers te beschermen. Net na het betrekken van een nieuwe woning is een goed moment om te beoordelen of dit noodzakelijk is.

Zeker zijn van exclusieve toegang tot woning

De voornaamste reden om sloten te laten vervangen na een verhuizing is dat je zeker wilt zijn dat je exclusieve toegang tot de woning hebt. Dit is ook de reden waarom woningstichtingen standaard de sloten van een huurwoning laten vervangen als een nieuwe bewoner deze betreedt. Het kan namelijk zomaar zijn dat de oude bewoner een sleutel heeft achtergehouden, deze ooit eens verloren is of dat een boze ex van de vorige bewoner nog altijd een sleutel in zijn of haar bezit heeft. Dit zijn dingen die je nooit helemaal zeker weet. Het beste laat je dan ook de sloten vervangen zodat je zeker weet dat alleen jij exclusieve toegang tot de woning hebt.

Slotenmaker woningbeveiliging laten evalueren

Na een verhuizing de sloten laten vervangen betekent ook dat de slotenmaker bij je thuis langs zal komen. Dit geeft je de kans om de professional de woningbeveiliging van je nieuwe woning te laten evalueren. De slotenmaker kan wellicht met bevindingen komen waar je zelf nog niet eerder aan gedacht hebt. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je met een simpel alarmsysteem van enkele honderden euro’s de beveiliging van je woning naar een ander niveau kunt tillen. Als een kleine investering de veiligheid van jezelf en familie significant beter kan maken dan is dit het geld natuurlijk dubbel en dwars waard.

Bron: deslotenmakerdenhaag.nl

Dit vind je misschien ook leuk...