Tips bij het plaatsen van schuttingen

Schuttingen zijn niet altijd even mooi. Maar om een beetje privacy te hebben, zeker als uw tuin gelegen is op de binnenplaats van een huizenblok, zijn schuttingen bijna een noodzakelijk kwaad. Als u er voor kiest om uw tuin aan te laten leggen, zal er ook aandacht besteed worden aan de schuttingen die u heeft uitgekozen. De bouwer zal de door u gekozen schuttingen waarschijnlijk plaatsen. Maar wat als u zelf uw schuttingen moet plaatsen? Bijvoorbeeld omdat uw schuttingen aan vervanging toe zijn of omdat u een compleet ander type schutting wilt neerzetten. Op zo’n moment is het handig om te weten hoe een schutting geplaatst moet worden. Vandaar dat wij, van Chyval, vandaag aandacht besteden aan het plaatsen van schuttingen.

Palen, de fundering

Als we het plaatsen van een schutting zouden moeten vergelijken met het bouwen van een huis, dan zijn de palen die je in de grond moet slaan voor het neerzetten van een schutting te vergelijken met de fundering van een huis. Zoals een huis (of de meeste huizen) op heipalen staat, leunt een schutting op in de grond geslagen palen.

Verschillende onderdelen

Een schutting bestaat meestal uit een geheel van meerdere schuttingen. De palen, waar we het in de vorige alinea al even over hadden, staan precies tussen de schuttingen in. Het is dus van belang om de palen goed uit te meten. Als u dit eenmaal gedaan heeft, is het plaatsen van schuttingen een fluitje van een cent. Zelfs voor iemand met twee linker handen.

De schuttingen plaatsen

Want op het moment dat de palen staan (en de fundering als het ware ligt), is het een kwestie van het plaatsen van de schuttingen. Deze brengt u aan tussen de palen en vervolgens maakt u de schuttingen vast aan de palen. Dit kan op tal van manieren gebeuren.

Dit vind je misschien ook leuk...