Tips om de juiste jacuzzi uit te kiezen

Voordat je naar de winkel rent om een jacuzzi te kopen, is het goed om je te beseffen dat dat niet zomaar gaat en je je een aantal dingen goed moet bedenken. Want wat voor jacuzzi wil je? Welke maat? Voor welk doeleinde? Waar ga je het plaatsen? Wat is je budget? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je een jacuzzi koopt.

Meet de badkamer van tevoren op

Voordat je naar een bubbelbad gaat kijken, is het belangrijk dat je de badkamer goed opmeet. De meeste jacuzzi’s worden verkocht in drie standaardmaten. Je kunt niet op het oog meten, je moet het echt op de centimeter op meten. Een jacuzzi neemt veel meer ruimte in dan je op het eerste ogenblik zal denken. En als je van tevoren al weet dat je veel douchespullen en kaarsen rond het bad wilt zetten, heb je ook weer meer ruimte nodig.

Denk aan het gewicht van een jacuzzi

Als je een houten vloer hebt, moet je er goed aan denken dat een jacuzzi al veel weegt, maar dat er ook nog water en mensen in komen. Je hebt dus een goede ondersteuning en versteviging nodig. Dit is natuurlijk vooral van belang als je de badkamer op de tweede verdieping hebt.

Wat voor extra functionaliteiten wil je erbij?

Je kunt natuurlijk voor een eenvoudige jacuzzi gaan, maar je kan er ook voor kiezen om extra functionaliteiten toe te voegen. Zo kan je beslissen of je bruisend water wilt, hoe hard de stralen zijn of wat voor vorm het bad aanneemt. Je kunt zelfs kiezen uit verschillende soorten bubbels. Keuze genoeg dus! Laat je dus goed informeren door een echte specialist, voordat je een jacuzzi aanschaft. Het is een dure bedoeling en je wilt niet thuiskomen met een miskoop.

Dit vind je misschien ook leuk...