Tips voor het kiezen van een vloer

Het is zover! Je hebt een mooi huis, kantoorpand of mooie winkel gekocht. Je wilt deze (opnieuw) inrichten, en de ideeën schieten al door je hoofd. Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je geen spijt krijgt van beslissingen over de inrichting van jouw nieuwe pand? Je bent niet de enige die zich dit afvraagt, en omdat je altijd begint bij de basis, geven we je hier een aantal tips voor het kiezen van een vloer.

Criteria

Bij het kiezen van projectstoffering is het belangrijk dat je verschillende criteria opneemt in je uiteindelijke beslissing. Natuurlijk wil je dat de vloer mooi oogt, en alleen jouw persoonlijke mening kan hier iets over zeggen. Maar naast dat het oog dus zeker iets wil, zijn er andere factoren die minstens net zo belangrijk zijn. Functionaliteit bijvoorbeeld, en prijs. Afhankelijk van de functie die de ruimte gaat vervullen, kun je een vloer kiezen. Tapijt is bijvoorbeeld geschikt voor een slaapkamer, maar minder geschikt voor een kantoor waar dagelijks mensen op schoenen doorheen lopen. Marmer oogt ontzettend chique voor in de gang of entree op kantoor, maar is erg prijzig. Let bij PVC vloeren of laminaat ook op het geluid wat de vloer maakt wanneer je erover heen loopt. Laat je eventueel adviseren over jouw project decor.

En dan?

Na het kiezen van de projectvloeren die bij jouw voorkeuren, budget en functie passen, kun je gaan nadenken over de rest van de inrichting. Meubels, attributen aan de muur, en de plaatsen waar je deze meubels neerzet. Zodra je hieraan begint begint jouw huis of kantoor echt al vorm te krijgen. Mocht jouw plan rond zijn kan de voorpret echt omgezet worden in aankoop, en kun je jarenlang gaan genieten van een mooie inrichting. Succes.

Dit vind je misschien ook leuk...