Waarom naar een beddenzaak?

Slapen is erg belangrijk, het is een levensbehoefte en een goede nachtrust is noodzakelijk voor je gezondheid. Het verbaast je misschien niet dat we langer zonder eten kunnen, dan zonder slaap. Door goed te slapen, herstelt je lichaam zich. Het laadt zich op voor de volgende dag en zorgen ervoor dat jij weer productief bent. Het is niet zo dat je lichaam niks uitvoert gedurende de nacht. Jouw hersenen maken juist overuren. Alle informatie die jij overdag hebt opgedaan, wordt verwerkt in je dromen. Je hersenen en lichaam herstellen zich het beste als je ontspannen bent. Je wervelkolom moet recht liggen, anders word je de volgende dag wakker met nek- of rugklachten. Een goed matras is erg belangrijk. Dat zorgt ervoor dat je in de juiste houding ligt en dat je ‘s nachts niet zo veel ligt te woelen in bed. Een goed matras moet je zorgvuldig uitzoeken en daar kun je wel wat hulp bij gebruiken.

Voordelen van een beddenspeciaalzaak

Of je nu naar een beddenwinkel in Utrecht gaat of naar een beddenspecialist in Gemert, overal werken specialisten en die kunnen jou helpen het juiste matras te vinden. Bij een beddenspeciaalzaak weten ze waar een goed matras aan moet voldoen. Er bestaat namelijk niet zoiets als het beste matras. Dit is voor iedereen anders en dat komt doordat we allemaal een ander lichaam en andere voorkeuren hebben. De voordelen van een beddenwinkel zijn:

  • specialisten die alles over slapen en matrassen weten
  • iemand die naar jou wensen en behoeftes luistert en deze koppelt aan een matras
  • de mogelijkheid tot proefliggen
  • goede service.

Indien je naar een dergelijke winkel gaat, trek dan makkelijke kleding aan. Grote kans dat je gaat proefliggen en dat moet je wel in comfortabele kleding doen. Neem de tijd en lig minimaal tien minuten op een matras. De specialist die je helpt kijkt verder naar:

  • je lengte
  • je gewicht
  • eventuele klachten

Op basis van die gegevens kunnen zij een aantal matrassen voor jou selecteren. Denk ook na over het feit of je het altijd koud of warm hebt in bed. Dit is namelijk belangrijk voor het materiaal van de matras.

Investeer in je gezondheid

Een goed bed en matras is dus niet iets waar je op moet bezuinigen. Het is een goede investering en een goed matras gaat zo’n tien tot vijftien jaar mee. Daarnaast wil jij toch ook energiek en geconcentreerd op je werk verschijnen? Daarvoor is goed slapen ook belangrijk. Zorg dus dat jij aan je welverdiende slaap komt en dat de kwaliteit van je slaap goed is. Dit betekent dat je diep slaapt, niet veel draait en ook bijna niet wakker wordt in de nacht. Verder word jij in de ochtend wakker met een heerlijk uitgerust gevoel. Wat echt funest is voor je lichaam is snoozen. Probeer dat dus te vermijden ook al lijkt dat af en toe zo heerlijk. Verder is het verstandig om niet te sporten vlak voor het slapen gaan. Zorg dat er minimaal drie uur tussen je sportsessie en het slapen zit. Eet niet te veel koolhydraten en kijk geen enge of spannende films. Dit zijn allemaal factoren die naast het matras bijdragen aan een goede nachtrust.

Dit vind je misschien ook leuk...