Waarom vloerbedekking voor op de trap?

Een keer in de zoveel tijd stel ik, als blogger van Chyval, een vraag die anders niet zo snel gesteld zal worden. De vorige keer heb ik bijvoorbeeld al de vraag gesteld waarom gras groen is en de lucht blauw. Vandaag ga ik een vraag stellen over iets dat dichter bij ons ligt, namelijk over wonen en leven. Iets preciezer: een vraag over vloerbedekking en wel over vloerbedekking op de trap. Want waarom vloerbedekking voor op de trap nog altijd iets is dat in grote mate wordt aangeschaft, is mij een raadsel. Vandaar de vraag: waarom vloerbedekking voor op de trap?

Waarom vloerbedekking voor op de trap?

De vraag in de titel en in het kopje van deze paragraaf is oprecht. Ik snap namelijk echt niet waarom mensen nog steeds vloerbedekking voor op de trap kiezen. Allereerst is het zo dat vloerbedekking niet bepaald hygiënisch is. Dat blijkt wel uit het feit dat kruimels en andere zooi in de haren van de vloerbedekking kunnen blijven zitten. Hierdoor ben je genoodzaakt om heel vaak de trap stof te zuigen (of op een andere manier schoon te maken). Daarnaast is het ook nog eens zo dat je voor een beetje goede vloerbedekking veel geld kwijt bent. Zeker als je kiest voor wat langere ‘haren’ in plaats van de korte vloerbedekking. Tot slot is het ook nog eens zo dat het veel moeite kost op vloerbedekking op je trap te leggen. Het opschuren van de houten onderkant en dit hout een mooie laklaag geven, is vaak veel eenvoudiger (en in mijn ogen ook een stuk mooier, maar dat is waarschijnlijk een kwestie van smaak).

De voordelen

De voordelen van vloerbedekking voor op de trap? Dat je warme voeten hebt en wat zachter loopt, waarschijnlijk. Meer voordelen kan ik zo een twee drie niet opnoemen. Hebben jullie nog andere voordelen paraat? Ik zie ze graag verschijnen in de reacties op deze blog.

Dit vind je misschien ook leuk...